Voordeelsets filamenten (TIP!)

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Exclusieve filamenten-sets

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Zwart + Wit filament packs

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

pp3d filament

PP3D: FILAMENT MADE IN EUROPE! 

Kies voor onze PP3D ABS of PLA filament kleursamenstellingen, onze PP3D specials (metaal, transparant of fluor), of voor onze reguliere PP3D witte of zwarte filamenten. Al onze filamentpaketten zijn verkrijgbaar als premium product, voorzien van handige opbergclips en softclosebags. De standaard PLA kleursets zijn vanaf nu ook als budget variant verkrijgbaar.


WAAROM PP3D PUUR FILAMENT?

Ons pure filament voldoet aan de officiële richtlijnen en is vrij van niet toegestane additieven. Ons filament voldoet aan de verstrekte maatafwijkingen en specificaties. Laat u niet verleiden tot “goedkopere” alternatieven. Door grootschalige inkoop kunnen wij u dit kwaliteit filament voor de beste prijs aanbieden.
 

HOE WORDT FILAMENT GEMAAKT

Filament wordt geproduceerd door kunststof granulaatkorrels, eventueel onder toevoeging van additieven, te extruderen. Additieven kunnen extra stoffen zijn om bijvoorbeeld kleur of versterking te geven. Maar ook stoffen welke er niet in toevoegen. Vaak zijn deze filamenten afkomstig vanuit buiten Europa en worden aldaar vaak composite’s genoemd.


ZIJN ER VERSCHILLEN TUSSEN FILAMENT?

Filament is de inkt voor uw 3d pen of 3d printer. Het is een soort plastic koord welke in een 3d pen wordt gesmolten en waarmee u in gesmolten toestand iets kunt tekenen en kort na uitreden weer afkoelt en daardoor weer vast wordt. Een goede kwaliteit van en zuiverheid van filament is van groot belang bij het gebruik van een 3d pen. Perfecte rondheid, stabiele smelttemperatuur alsook minimale maatafwijking vormen de basis voor een goede werking van uw 3d pen. Verder wilt u ongetwijfeld weten of de samenstelling veilig is.

Er zijn vele soorten filament, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Wij als zijnde printerpen hebben ervoor gekozen om zowel ABS alsook PLA filament aan te bieden. De eigenschappen van ABS en PLA zijn breed en divers en dekken een groot gebied van toepassingen. Dit onder eigenmerk PP3D verkopend filament bieden wij u alleen aan in sets van 6stuks. Waarbij er een voordeel-set is van 3x6stuks als zijnde All-Color pakket.

Wij verkopen enkel PP3D filament in 1,75mm doorsnee en is daardoor geschikt voor al onze universele 3d pennen.

 

Wat is PLA Filament (Polylactic Acid)

PLA is een plastic wat gemaakt wordt uit natuurlijke stoffen zoals suiker en mais. Het is hierdoor een biologisch product wat milieuvriendelijker is dan het ABS. Ook geeft dit materiaal een licht zoete lucht af tijdens het pinten wat lang niet zo storend en irriterend is dan de lucht van verbrand ABS. PLA filament is een handig materiaal wat op lagere temperatuur dan ABS geprint kan worden, hierdoor gaat het printen sneller. Het is goed geschikt voor fijn detail en decoratieve prints. PLA is meest geschikt voor universeel gebruik. Twijfelt u tussen ABS en PLA dan zullen wij altijd PLA adviseren!
 

ABS Filament (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

ABS wordt gemaakt van producten uit aardolie en is daarom minder milieuvriendelijk dan PLA. Het is chemisch en het stinkt. Het heeft een hoge smelttemperatuur en is daardoor sterker en harder dan PLA filament. ABS wordt door deze eigenschappen veelal gebruikt in onderdelen voor auto’s, muziekinstrumenten, golfclubs maar ook bijvoorbeeld in Lego. Het is zeer goed geschikt voor reparatie & materialen.


WELK FILAMENT KAN IN WELKE 3D PEN?

MERK 

ABS 

PLA 

EXCL. PLA 

CLEANING 

 

 

 

 

 

MyRiwell Advanced

X

X

X

X

Myriwell Professional

X

X

X

X

 

 

 

 

 

Polaroid Play

-

X

-

X

Polaroid Fast Play

-

X

-

X

Polaroid Root Play

-

X

-

X

 

 

 

 

 

3DTech Trendline

X

X

X

X

3DTech Comfortline

X

X

X

X

3DTech Slimline

JA

X

X

X

 

 

 

 

 

XYZ Da Vinci 3d pen

-

X

-

-

 

 

 

 

 

Scribbler v3

X

X

X

X

Scribbler NANO

X

X

X

X

 

 

 

 

 

SFA PRO Drawer

X

X

X

X

SFA PRO Designer

X

X

X

X

 

 

 

 

 

3DSIMO Multipro

X

X

X

X

3DSIMO Kit 2

-

X

-

X

3DSIMO Basic

-

-

-

-

 

 

 

 

 

123 Sunlu SL-300 (Pro)

X

X

-

X

 

 

 

 

 

Colido PRO printing pen

X

X

-

-

 

 

 

 

 

3D&Print

-

-

-

-

3D&Print pro

X

X

-

X

 

 

 

 

 

Idrawing 3d pen

-

X

-

X

 (*) ABS behoeft 230graden, PLA 190graden, Deze pennen zijn niet regelbaar in temperatuur maar af fabriek ingesteld op 210graden. Concreet betekend dit dat geen van beide soorten optimaal zal werken (Kenmerkend voor de pen; ongeacht filament waar ook gekocht!)

(**) 3Doodler en 3Doodler START hebben als enige een afwijkende maat filamenten. Onze filamenten zijn niet geschikt voor 3Doodler 3d pennen! Deze pennen hebben wij derhalve niet in vergelijking genomen.

Deze tabel is opgesteld zover wij dit hebben kunnen achterhalen. Mocht onverhoopt hier een fout in staan dan graag ons verwittigen.


De waardering van Uw 3d pen, filament, printer & accessoires specialist www.printerpen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 867 reviews.